CELINE BERCKMOES

Categorie
Bestuur
Over dit project

Mede-oprichtster, spreekbuis voor TIPz, creatieve en inhoudelijke invulling events

 

“Alles wat je aandacht geeft groeit”

  • Logopediste gefocust op niet-aangeboren hersenaandoeningen met een interesse in mentale groeiprocessen
  • Geïntrigeerd door het complexe samenspel tussen lichaam en geest
  • Maakt graag tijd voor tafelen, een goed gesprek, lezen, Pilates, schrijven en tekenen

CELINE . BERCKMOES @ TIPZ.BE

+32 (0) 486 08 06 42

In mijn logopedische praktijk bots ik geregeld op de beperking in wat je als afzonderlijke discipline kan bereiken met cliënten die te kampen hebben met de ziekte van Parkinson. Ik zie vaak machteloosheid bij de partners en de kinderen. Deze uit zich op de meest uiteenlopende manieren, maar komt veelal voort uit pijn en onwetendheid.

Door het sluipende karakter van de ziekte, het taboe en de wisselende symptomen is het erg moeilijk om je als cliënt en als omgeving een houding te geven die gepast is, én die bij jou past. Daar willen we als organisatie graag een handje helpen.

Iedereen kan, volgens zijn eigen functioneren, zijn meest optimale rol in onze gemeenschap opnemen. Daar ben ik rotsvast van overtuigd. Ik heb het genoegen gehad om André Leysen te mogen behandelen als één van mijn cliënten. Een bijzondere man, die samen met zijn bewonderenswaardige vrouw Anne, mijn ogen opende voor de mogelijkheden die elkeen in zich meedraagt, mezelf incluis. Op een zekere dag vroeg hij mij wat mijn droom was. Ik legde hem mijn frustraties en mogelijke oplossingen voor en hij antwoordde doodsimpel: ‘Ik zal je helpen. Al is dit het laatste wat ik doe, hier wil ik je graag bij helpen.’ En dat heeft hij gedaan. Dat doen zij nog elke dag. 

Met TIPz willen we een ommekeer teweegbrengen in de manier hoe men naar zieke mensen kijkt en daardoor bijdragen aan het gezonder en sterker maken van onze maatschappij.