Knoopjesleed voorbij! Overhemden met klittenband.

Knoopjesleed voorbij! Overhemden met klittenband.

Knoopjesleed voorbij! Overhemden met klittenband.

Nogal wat mensen zijn door hun ziekte of aandoening vaker afhankelijk van anderen voor het aantrekken van kledingstukken.
Mehdi De la Haye ontwikkelde een oplossing voor mannen die moeite hebben met het aandoen van hun overhemd. Door de knoopsluiting te vervangen door een klittenbandsluiting kunnen ze opnieuw zelfstandig hun hemd aantrekken.

De voorgeschiedenis: “Mijn vader was parkinsonpatiënt en had zeer veel moeite met de knopen aan zijn overhemden. Hij wilde niet steeds afhankelijk zijn van anderen.
Samen zijn wij gaan nadenken hoe dit probleem op te lossen.
Ook tijdens mijn werkzaamheden in de wijk als cliënt adviseur kwam ik het knoopjesprobleem herhaaldelijk tegen.
Het heeft nog enkele jaren geduurd voordat ik mijn web shop heb kunnen openen. Het klittenband moet ook na vele malen wassen perfect blijven sluiten en het stiksel van de klittenband mag niet zichtbaar zijn aan de voorzijde van het hemd.
Ook moest er gezocht worden naar een betrouwbare fabriek waar de arbeidsomstandigheden goed zijn. Deze heb ik in Tsjechië gevonden en ben de fabriek in 2015 gaan bezoeken.
Oktober 2015 ben ik de website gestart. Door het Nederlandse Spierstichting/Reumafonds zijn de overhemden met klittenbandsluiting uitgeroepen tot het beste hulpmiddel december 2015.”

Meer informatie op de website: www.nobuttons.nl

Katrin Bijnens
katrin.bijnens@tipz.be